Dit is Mike Ferrum + gratis download

Mike is een van mijn muziek vrienden van “thuis” in Rotterdam.

Hij is al heel lang bezig met allerlei soorten muziek en vooral Trance. Ik kan altijd op hem rekenen om even gezellig over muziek te praten. Hij heeft een prachtig mijlpaal bereikt kwa muziek en heeft ter ere daarvan een gratis download aangeboden van zijn mix ter ere daarvan om met jullie allemaal te delen.

Hieronder ook een beetje van zijn verhaal van een van onze gesprekken. Zodat jullie hem wat beter kunnen leren kennen en hoeveel passie hij heeft voor muziek.

Ik had graag de foto’s erbij gedaan die we een aantal jaar geleden samen hadden gemaakt toen we naar Hardwell waren gegaan in Nederland maar ik kan ze niet vinden jammer genoeg 😞

Mike heeft een radioprogramma waar ik een poosje geleden soms mee had geholpen toen hij op Twitter de tracks deelde. Dat is een leuke herrinering.

Hieronder wat vragen/antwoorden van ins gesprek.

Smily: Mike hoe vaak is het programma ookal weer?

Mike: De show is de eerste en derde zaterdag van de maand om 4 uur tot 6 uur europese tijd op http://www.lazerfm.com

Smily: Vertel wat over jezelf dat ik kan delen voor het artikel.

Mike: Dat is altijd zo moeilijk om over jezelf te vertellen 😅

Smily: Vertel gewoon lekker zoals we altijd kletsen, over je liefde voor muziek en hoe je met alles begonnen bent.

Mike: Muziek vond ik altijd wel leuk en vooral de house-kant vond ik altijd wel erg leuk. Dan had je bijvoorbeeld Dario G en Mauro Picotto en ook Gigi D’Agostino maar dat was vooral heel commercieel en werd ook veel op de radio gedraaid. En de clips zag je dan bijvoorbeeld op tmf en the box toendertijd nog. En als er dan een feestje was leek het mij sowieso wel leuk om te bepalen wat er gedraaid werd en dan was dat alleen top 40 muziek dus het hele idee van een dj en mixen kon ik helemaal nog niet.

In begin 2000 kon ik tiesto al maar dan ook vooral van zijn hits zoals lethal industry en flight 643 en suburban train maar voor de rest had ik geen idee.

Smily: Weet je nog wanneer je meer met muziek bezig was en begon te mixen?

Mike: Jaaa ik kreeg voor mijn 15e verjaardag een dvd speler van m’n ouders. En dat kon ook mp3 afspelen en m’n vader had een CD voor me gemaakt waar dus ook een set op stond van tiesto van een uur.

Toen ben ik meer gaan zoeken en luisteren en maakte ik dus kennis met de underground trance die totaal niet commercieel was. En toen de eerste tiesto in concert geweest was vond ik ook daar een mp3 van en heb ik die ontelbare keren geluisterd. Toen de dvd uit kwam heb ik die ook gekocht en zo zag ik wat een dj daadwerkelijk deed. En wilde ik dat ook gaan doen.

Maar goed ik kocht een meng paneeltje waar 2 CD spelers aan vast zaten met een hele slechte pitch haha.

Maar ik leerde er wel door mixen.En een paar jaar later kocht ik het echte spul en ben ik door blijven oefenen.

Toen begon ik een kleine podcast in augustus 2007, en in 2009 kwam ik bij lazerfm

Inmiddels ben ik nu 455 shows verder dus ik kan daarin al makkelijk zeggen dat ik rond de 900 uur aan muziek heb opgenomen alleen voor de shows. Op een positieve manier.

Smily: Echt fantastisch wat je hebt bereikt met de liefde voor muziek. Tiësto was vooral een grote inspiratie voor je hè?

Mike: Hij wist altijd de tracks te kiezen die paste bij het publiek. Iets nieuws of compleet anders. Niemand van de grote dj’s draaide ze.

Smily: Ik vind je trance mixen altijd zo mooi die je me stuurt. Vind je het goed als we de speciale download link delen met iedereen van je speciale mijlpaal uitzending?

Mike: Ja natuurlijk

Gratis download link:

https://wetransfer.com/downloads/7dfd4230ccde931084ccdcd915abb8d120190406191715/6254478835126cfc2c9a24c2bb52fcf920190406191715/a188ab

😊💗

Lieve mensen ons gesprek was zo mooi dat ik het zo heb gelaten. Ik ga het allemaal vertalen en ook een Engelse versie publiceren maar dit was zo iets puurs een gesprek over muziek tussen goede vrienden dat ik er niets aan wou veranderen.

Geniet van de muziek van de download.

Veel liefs en tot snel ❤😘💗🌈 Smily

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s